Capacitats
Detectors de radiació
L’IFIC desenvolupa detectors de radiació per a la recerca bàsica de partícules elementals, i aplica aquesta experiència a nombrosos projectes d’interès per a la indústria.
La seua participació en ATLES del Gran Col·lisionador d’Hadrons (LHC) del CERN representa estar a l’avantguarda en les tecnologies que permeten mesurar la trajectòria o altres característiques de les partícules carregades. A més, la capacitat operativa del LHC requereix actualitzar-ne els components amb els últims avanços tecnològics o els nous materials disponibles. L’IFIC dissenya i caracteritza els sensors de silici, els suports on s’instal·laran aquests sensors, els serveis necessaris per a la seua correcta operació (refrigeració, fibres òptiques per a transmetre dades i senyals de control, cables per a proporcionar els voltatges adequats) i l’estructura mecànica.
També realitza les proves de prototips amb feixos de partícules, del sistema de refrigeració i models a escala real del detector de píxels DEPFET per a la construcció de Belle II, que opera en el col·lisionador electró-positró SuperKEKB (Tsukuba, Japó).
D’altra banda, els nostres investigadors participen en diversos projectes per a la detecció de neutrins:
- ANTARES, el primer telescopi de neutrins submarí del món situat a la mar Mediterrània.
- NEXT-NEW, instal·lat al Laboratori Subterrani de Canfrac (LSC).
DUNE (EUA), on hem desenvolupat el sistema més gran i precís per a controlar la temperatura de l’argó líquid del detector.
Tecnologia
- Detectors de silici LHC del CERN.
- Detector de píxels DEPFET.
- Nou sistema de tomografia per emissió de positrons PETALO.
- Detectors per a reconstrucció espacial de residus radioactius.
Sectors empresarials en què és aplicable
- Indústria de la ciència.
- Acceleradors.
- Fabricació d’instruments i aparells de mesura.
D'interès per a
- Indústria de la ciència.
- Indústria aeroespacial.
- Equips mèdics i hospitalaris.
- Gestió de residus radioactius.