Els agents de la Unitat Científica d’Innovació Empresarial (UCIE) Ana Isabel Delgado i César Senra, van acudir en representació de l’IFIC a l’última edició de TRANSFIERE, celebrada el 15, 16 i 17 de febrer en el Palau de Fires i Congressos de Màlaga.

TRANSFIERE s’ha consolidat en aquests últims anys com la principal trobada de R+D+i del Sud d’Europa per a compartir coneixement científic i tecnològic, promoure la innovació i connectar ciència i empresa. La convocatòria de 2023, que ha suposat la dotzena edició d’aquest esdeveniment, s’ha tancat amb la participació de més de 4.300 visitants professionals i més de 420 ponents que han debatut entorn de més de 80 panells temàtiques de màxim interés per a l’ecosistema innovador, com poden ser l’hidrogen verd com a alternativa sostenible als combustibles fòssils, o els Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE).

L’experiència dels agents en aquesta mena d’esdeveniments ha valgut acudir en aquesta ocasió amb un treball previ de definició d’objectius, de posada en marxa de processos per a la identificació de participants d’interés i amb un pla de comunicació preestablit (inclosa l’elaboració de fitxes renovades per a la promoció de les capacitats científiques i tècniques de l’IFIC), amb la finalitat de millorar els resultats d’assistències anteriors. Mitjançant l’agenda de reunions B2B i la visita a estands s’han aconseguit establir diversos contactes per a potencials col·laboracions, així com rebre propostes de noves eines de finançament i de formació en diferents aspectes de la propietat intel·lectual.

Cal destacar també la presència en l’esdeveniment de diversos agents de la xarxa innoagents de l’Agència Valenciana d’innovació (AVI), que ha contribuït a donar una major presència i poder exaltar la labor de l’Agència entre els assistents. S’ha pogut constatar a més que el model de transferència de la Comunitat Valenciana va ser referenciat en diverses intervencions com un model d’èxit i que està servint de referència per a altres comunitats.

D’altra banda, des del CSIC, i com a activitat dins del programa Comte-Innovación, s’ha impulsat la participació de l’investigador de l’IFIC Luis Caballero per a la presentació MAGAS, un dispositiu que combina tècniques d’imatge gamma amb imatge d’ultrasons, i que millora els procediments de biòpsia guiada per imatge.